www.bdwmv.de

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅ

Крок до легалізації пасажирських перевезень



16 травня 2011 відбулося підписання угоди між Міністерством інфраструктури України, Федерацією роботодавців транспорту України, Всеукраїнською асоціацією автомобільних перевізників, ГО «Спілка водіїв України» та ГО «Союз перевізників України», що має на меті сприяти ефективним зрушенням у вирішенні питань легалізації пасажирських перевезень.

Ця подія стала значним кроком на шляху створення сприятливих умов господарювання підприємств транспорту, адже угода передбачає вирішення ряду проблем.

Неврегульованість законодавства веде до послаблення розвитку галузі, тому значну увагу транспортники приділили нормотворчій роботі. Пріоритетними аспектами стануть оптимізація порядку ведення конкурсу з перевезень пасажирів, розрахунку тарифів та їх дерегуляція на міжобласних маршрутах.

Зокрема, сторони домовилися провести ряд заходів, серед яких – опрацювання з урядовими структурами та банками питання пільгових кредитів на придбання автобусів та умов звільнення від ввізних платежів імпорту автобусів віком до 5 років. Для більш повного задоволення інтересів як підприємців, так і споживачів послуг планується вивчення потреби в додаткових автобусах на маршрутах.

Не оминули стороною і питання пільгових перевезень. Враховуючи тривалість та складність повного переходу на адресне надання пільг, пропонується відшкодовувати кошти пасажирам за принципом соціального захисту громадян-чорнобильців.

Перевізники знають, що на сьогоднішній день вчиняється тиск на багатьох з них за рахунок високої вартості автостанційних послуг. Та ситуація невдовзі зміниться, адже передбачається забезпечення фінансової незалежності перевізника від інших учасників транспортного процесу.

З метою спрощення оформлення документів та унеможливлення корупції буде замінено процедуру оформлення паспорту автобусного маршруту, в 3-місячний термін буде визначено виключний перелік документів для перевезення пасажирів, а також внесені зміни до Закону України «Про автомобільний транспорт» щодо вилучення з переліку необхідних двох документів ДАІ.

Федерація роботодавців транспорту України разом з Міністерством інфраструктури та громадськими організаціями відстоює інтереси перевізників, адже до кінця року буде зроблений значний поступ в усуненні однієї з основних перешкод господарювання нашої галузі - нелегальних перевезень.



Написано: Стегнач Алла від 07.06.2011   |  Оцінка  



Додати коментар

Ваше Ім'я






Будь ласка, розв'яжіть цю маленьку арифметичну задачу

Результат:   27 + 5 =

 

 

 

Друк | Федерація роботодавців Києва © 2010-2024 | Про ФРК