www.bdwmv.de

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅ

Генеральна прокуратура України підтримала боротьбу ФРК з «тендерною мафією»



Генеральна прокуратура України розпочала перевірку фінансово-господарської діяльності Вищого господарського суду України, зокрема в сфері державних закупівель, у тому числі у справі про визнання протиправними дій Вищого господарського суду України щ

Про це газеті «Закон і Бізнес» розповів Перший заступник Генерального прокурора України Микола Голомша. Зокрема, він зазначив, що за результатами відкритих тендерних конкурсних торгів Вищий господарський суд України у 2013 році уклав низку договорів на технічний супровід та будівництво комплексу адміністративних будівель ВГСУ на перетині бульвару Дружби народів та вул. Старонаводницької у Печерському районі м. Києва.

«Безпрецедентний факт: для цього було виділено 1,1 млрд. гривень. Якщо не помиляюсь, з такою цифрою ми зустрічаємось вперше в історії України. За попередньою інформацією, тільки для оформлення проектно-кошторисної документації було використано більше 10 млн. грн. Наразі проводиться відповідна перевірка щодо законності проведення тендерних процедур, з залученням фахівців Антимонопольного комітету і Держфінінспекції, очікуємо на її результати» — зауважив М. Голомша.

Як вже повідомлялося, Окружний адміністративний суд м. Києва 01 квітня 2014 року, у резонансній справі про визнання протиправними дій Вищого господарського суду України щодо тендеру з будівництва офісу вартістю 1,1 млрд. грн. (справа 826/2450/14, http://reyestr.court.gov.ua/Review/37630571) вимушений був задовольнити клопотання Федерації роботодавців м. Києва щодо відводу судді, якого ЗМІ згадують начебто в причетності до корупції. Цю справу за дорученням Федерації роботодавців м. Києва веде голова Київської обласної колегії адвокатів Вадим Хабібуллін.

З матеріалів справи стало відомо, що на цей так названий тендер подавали заявки шість відомих компаній: ТОВ «АК Інжиніринг», вартість заявки 1,12 млрд. грн., ТОВ «Житло-буд» — 1,46 млрд. грн., ЗАТ «Українська будівельна компанія», ПАТ «Аеробуд» — 1,05 млрд. грн., ТОВ «Фірма ТММ» — 1,1 млрд. грн., Корпорація «Альтіс-Холдинг» — 1,25 млрд. грн. Тендерний комітет відхилив заявки чотирьох фірм з формальних причин, залишивши корпорацію «Альтіс-Холдинг» єдиним конкурентом «ТММ». Вартість будівництва становила лише 80% від загальної оцінки пропозиції, ще 20% припадало на «умови оплати».

За словами Голови Ради Федерації роботодавців м. Києва Андрія Антонюка, не дивлячись на економічні складності, проблеми з виконанням бюджету і гостру фінансову кризу, попередня влада вирішила побудувати шикарне приміщення за 1,1 млрд. гривень для Вищого господарського суду України. Саме тому Федерація роботодавців м. Києва подала до Окружного адміністративного суду м. Києва позов про визнання протиправними дій Вищого господарського суду України щодо будівництва офісу вартістю 1,1 млрд. грн. та укладення угоди з фірмою «ТММ».

«Федерація роботодавців м. Києва і надалі продовжуватиме боротьбу з суддівською та тендерною мафіями з метою захисту інтересів столичних роботодавців, які потерпають від свавілля чиновників-корупціонерів. ФРК звертається до керівників київських підприємств та роботодавців із пропозицією постійно відслідковувати та моніторити процес тендерних закупівель у м. Києві. Позитивним моментом є те, що Генеральна прокуратура України підтримала боротьбу ФРК з «тендерною мафією». За попередньої влади така ситуація була малоймовірною.

Принципова позиція Федерації роботодавців м. Києва полягає в тому, щоб значно розширити участь столичних роботодавців у тендерних закупівлях за бюджетні кошти міста. За попередніми даними, в 2014 році обсяг закупівель за бюджетні кошти головними розпорядниками КМДА складатиме близько 3,7 млрд. грн.» — заявив Голова Ради Федерації роботодавців м. Києва Андрій Антонюк.

Звертаючись до столичних роботодавців, А. Антонюк зазначив: «якщо у Вас є факти порушення процедури проведення тендерних закупівель або Ви зіткнулися з проявами корупції чи хабарництва — повідомте про це Федерацію роботодавців м. Києва для того, щоб спільно відстоювати інтереси вашого підприємства у судових органах України».




Написано: Yuriy Korolyuk від 17.04.2014   |  Оцінка  



Додати коментар

Ваше Ім'я






Будь ласка, розв'яжіть цю маленьку арифметичну задачу

Результат:   21 + 2 =

 

 

 

Друк | Федерація роботодавців Києва © 2010-2024 | Про ФРК