www.bdwmv.de

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅ

Статті (Огляд)

Кабмін затвердив перелік пріоритетних галузей економіки


Уряд схвалив підготовлений Мінекономрозвитку проект постанови "Про затвердження переліку пріоритетних галузей економіки, у яких стимулюється інвестиційна діяльність з метою створення нових робочих місць". Як зазначається, необхідність встановлення відповідного переліку передбачена законом "Про стимулювання інвестиційної діяльності у пріоритетних галузях економіки з метою створення нових робочих місць".
При цьому перелік галузей економіки та напрямів діяльності вже розглядався та був схвалений урядом під час розгляду 15 травня 2013 року проекту закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання залучення інвестицій".
 
Водночас, за пропозицією Мінінфраструктури до пріоритетних галузей економіки було віднесено курортно-рекреаційну сферу і туризм. Таким чином затверджений постановою уряду перелік пріоритетних галузей економіки, а також напрямів діяльності в межах цих галузей, виглядає наступним чином: агропромисловий комплекс (виробництво, зберігання харчових продуктів); житлово-комунальний комплекс (створення об’єктів поводження з відходами та будівництво, реконструкція і технічне переоснащення у сфері теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення); машинобудівний комплекс (виробництво комп’ютерів, електронної та оптичної продукції, машин і устаткування, електричного устаткування, автотранспортних та інших транспортних засобів); транспортна інфраструктура (будівництво, реконструкція і технічне переоснащення у сфері транспортної інфраструктури); курортно-рекреаційна сфера і туризм (будівництво курортно-рекреаційних об’єктів та об’єктів туристичної інфраструктури).
 
Експерти Мінекономрозвитку зазначають, що сьогодні для економіки держави пріоритетними є значно більше видів діяльності, однак, для деяких з них вже передбачена державна підтримка у формі податкових пільг. "З метою усунення дублювання стимулюючих норм до перелікувключені ті галузі, які сьогодні не мають державної підтримки у вигляді пільгових режимів оподаткування, передбачених Податковим та Митним кодексами України", - зазначив директор департаменту інвестиційно-інноваційної політики та розвитку державно-приватного партнерства Мінекономрозвитку Віктор Коваленко.

 

Написано: Юлия Бенцлер від 27.08.2013


  

 

 

 

Друк | Федерація роботодавців Києва © 2010-2024 | Про ФРК