www.bdwmv.de

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅ

Статті (Огляд)

Олександр Попов: «Міська влада має намір розширювати соціальний функціонал «Картки киянина»


Столична влада має намір розширювати соціальний функціонал «Картки киянина». Уже наступного року картка стане універсальним проїзним документом на всі види муніципального громадського транспорту міста. Також у планах – розширення мережі торговельних закладів і аптек, які надаватимуть знижку на товари та лікарські засоби власникам картки. Про це розповів журналістам голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов під час відвідування управління праці та соціального захисту Дніпровської райдержадміністрації, Територіального центру соціального обслуговування Дніпровського району і відділення реабілітації дітей, хворих на церебральний параліч, та дітей інвалідів.

«Сьогодні власники «Картки киянина» отримують знижки до 30% на понад сто найменувань найбільш затребуваних лікарських препаратів у мережі аптек «Фармація». Це одна з перших соціальних послуг, яку ми реалізували в рамках проекту «Картка киянина», – її місто надає вже рік. Не так давно на прохання киян ми розширили цей напрямок. І тепер в соціальних аптеках столиці, які є в кожному районі, власники картки мають можливість придбати всі ліки з асортименту, у тому числі й рецептурні, зі знижкою до 40%», – розповів Олександр Попов.

Очільник міста зазначив, що наразі проходить апробацію механізм використання картки для отримання соціальних знижок у мережах супермаркетів, з якими місто уклало меморандум.

«Це абсолютно новий напрямок. Але я впевнений, що така форма соціальної підтримки киян буде популярною серед мешканців міста», – сказав голова КМДА.

За словами Олександра Попова, столична влада вже працює над розширенням мережі супермаркетів, у яких власники картки отримуватимуть соціальну знижку. Також на «Картку киянина» перераховуватимуть матеріальну допомогу, яку місто надає малозабезпеченим категоріям населення. Крім того, на часі – надання знижок власникам картки під час відвідування столичних музеїв, комунальних закладів культури та київського зоопарку.

Голова КМДА Олександр Попов наголосив, що «Картка киянина» увібрала в себе нові стандарти соціального захисту, викладені в соціальних ініціативах Президента України Віктора Януковича. Зокрема, йдеться про знижки на лікарські препарати, соціальний захист пенсіонерів, інвалідів (у тому числі дітей-інвалідів), багатодітних сімей тощо.

«Переконаний, сьогодні ми працюємо над запровадженням найбільш передового і найбільш ефективного механізму соціального захисту громадян. І за зручністю використання, і за насиченістю соціальними пільгами «Картці киянина» немає рівних», – зазначив Олександр Попов.

 

Написано: Юлия Бенцлер від 17.07.2013


  

 

 

 

Друк | Федерація роботодавців Києва © 2010-2024 | Про ФРК