www.bdwmv.de

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅ

Статті (Огляд)

Україна не потрапила у рейтинг 50 найкращих країн з ведення бізнесу


Україна не потрапила до 50 найкращих країн з ведення бізнесу в рейтингу Bloomberg. Найкращим у цьому рейтингу визнаний Гонконг.

Рейтинг кращих країн для ведення бізнесу Bloomberg Rankings складає другий рік поспіль. Для цього експерти агентства оцінили 161 державу за шістьма значущим для підприємницької діяльності критеріям. У підсумковий список увійшли 50 країн, де займатися бізнесом найбільш комфортно.

Серед критеріїв, на які дивляться автори: вартість створення бізнесу, в якій відображені не тільки прямі витрати, але також потрібний для цього час, кількість погоджень та доступність фінансування. За цим показником всіх обійшов Гонконг. Німеччина стала лідером за ступенем інтегрованості в світову економіку, що враховує членство в СОТ, надання режиму найбільшого сприяння партнерам і загальні ризики країни.

Вартість перевезення товарів виявилася найнижчою в Об'єднаних Арабських Еміратах. Японія очолила рейтинг в частині витрат на трудові ресурси (на компенсації доводиться тільки 6,9% всіх витрат). Крім того, в загальному результаті було враховано нематеріальні витрати (корупція, захист прав власності, інфляція), а також готовність споживчої бази (частка середнього класу в населенні, витрати домогосподарств і подушного ВВП).

У підсумку, за сукупністю всіх критеріїв найкращим місцем для ведення бізнесу у світі вдруге поспіль став Гонконг.

"Влада Гонконгу дотримуються політики найменшого втручання в економіку. Це відкрита і ліберальна економіка, вітає іноземні інвестиції. Крім того, Гонконг - дуже гарне місце для створення бізнесу, орієнтованого на азіатські країни. У місті також добре розвинена інфраструктура і стабільна політична система", - пояснив економіст Capital Economics Марк Вільямс.

Ставка податку на корпорації в Гонконгу - 16,5% проти 35% у США. Найбільше зростання в топ-10 показала Японія, яка посіла третє місце в загальному заліку і піднялася за рік на чотири позиції вгору, чому крім невисокої частки витрат на винагороду співробітників сприяло ослаблення ієни на 14% за останні 12 місяців.

Велика Британія, навпаки, продемонструвала найбільше зниження серед лідерів: за рік країна опустилася з четвертого на десяте місце через заходи економії і погіршення відносин із Євросоюзом.

Повний список країн з рейтингом Bloomberg виглядає так: Гонконг, США, Японія, Нідерланди, Німеччина, Австралія, Канада, Сінгапур, Данія, Велика Британія, Австрія, Швеція, Бельгія, Франція, Фінляндія, Іспанія, ОАЕ, Швейцарія, Норвегія, Польща.

Джерело: http://gazeta.ua/

 

Написано: Юлия Бенцлер від 29.01.2013


  

 

 

 

Друк | Федерація роботодавців Києва © 2010-2024 | Про ФРК