www.bdwmv.de

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅ

Статті (Огляд)

Протягом 2013 року передбачено реформування системи надання адмінпослуг у столиці


Одним із основних напрямків діяльності органів влади міста Києва з виконання Програм економічних реформ України на 2010-2014 роки є дерегуляція й розвиток підприємництва.

У рамках виконання зазначеної Програми минулого року в столиці розпочав роботу Міський дозвільний центр, у якому представники адміністративних органів здійснюють надання адміністративних послуг за принципом «єдиного вікна».

7 жовтня 2012 року набув чинності Закон України «Про адміністративні послуги», яким передбачено здійснити протягом 2013 року масштабне реформування цієї сфери. На виконання положень Закону головою КМДА Олександром Поповим затверджено план-графік, відповідно до якого в Києві має бути створена єдина система надання адміністративних послуг з одним координаційним центром – Центром надання адміністративних послуг м. Києва та 10-ма його районними територіальними підрозділами.

Нагадаємо, функціонування сучасної дозвільної системи дає можливість в режимі онлайн відстежувати стан електронної черги в усіх центрах надання адміністративних послуг, записатися через мережу Інтернет за допомогою електронного кабінету до обраної електронної черги, відстежувати стан проходження документів дозвільного характеру.

Передбачена також децентралізація, зокрема, можна отримати 23 адміністративні послуги міського рівня в районних центрах, які знаходяться поруч із місцем проживання або місцем роботи.

Уперше в Україні в Міському дозвільному центрі впроваджено багатоетапну процедуру погоджень державним адміністратором без участі заявника (дозвіл на розміщення зовнішньої реклами, документи дозвільного характеру стосовно земельних питань).

Показово також, що Київ – єдине місто в Україні, де забезпечена можливість отримання «швидких послуг». П’ять видів довідок можна оформити за 15-40 хв., не виходячи з дому. Раніше для подання документів треба було стояти в чергах, а потім чекати на їх оформлення від 2 до 10 днів.

У Деснянському центрі надання адмінпослуг Державною міграційною службою та Київською міською державною адміністрацією спільно з координаційним центром з упровадження економічних реформ при Президентові України реалізується пілотний проект з реєстрації місця проживання.

В Шевченківському та Подільському районних центрах впроваджено персоніфіковану видачу талонів електронної черги, що виключає можливість отримання однією особою великої кількості талонів для подальшого продажу та значно зменшує черги.

 

Написано: Юлия Бенцлер від 23.01.2013


  

 

 

 

Друк | Федерація роботодавців Києва © 2010-2024 | Про ФРК