www.bdwmv.de

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅ

Статті (Огляд)

У Київській міській державній адміністрації запрацював електронний документообіг


З 1 січня 2013 року в Київській міській державній адміністрації почала функціонувати система електронного документообігу. Про це повідомив заступник голови КМДА – керівник апарату Олександр Пузанов.

За його словами, система «Єдиний інформаційний простір територіальної громади міста Києва», що працює в КМДА, зв’язує такі напрямки, як: доступ до публічної інформації, звернення громадян та службове діловодство. Опрацювання запитів на інформацію здійснюється з урахуванням особливостей законів України «Про доступ до публічної інформації» та «Про захист персональних даних».

В КМДА, Секретаріаті Київради та районних адміністраціях вже встановлено 1500 автоматизованих робочих місць користувачів цієї системи, забезпечена одночасна безперебійна робота технічних і програмних засобів на усіх ланках діловодного процесу.

«Ми ставимо за мету взагалі відмовитися від звичайного паперового обігу. Документ, який потрапляє до КМДА, сканується, отримує унікальний реєстраційний номер, та далі рухається між підрозділами в електронному вигляді», – розповів Олександр Пузанов.

Для забезпечення електронного обігу документів, встановлено робочі місця діловодів, обладнання яких дозволяє сканувати папери, вносити скан-копії до системи, та проводити швидкий пошук електронних документів.

Завдяки використанню електронних цифрових підписів, папери оперативно проходять між підрозділами у сканованому вигляді. З 1 січня 2013 року цифрові підписи мають керівники, а до кінця 2013 року їх отримають усі користувачі системи.

Наступним етапом впровадження системи «Єдиний інформаційний простір територіальної громади міста Києва», після того, як електронний документообіг почнуть використовувати всі структурні підрозділи КМДА, стане створення єдиного веб-порталу. Там буде зосереджена вся інформація про діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування, комунальних підприємств, установ та організацій (у тому числі ЖЄО, навчальних та медичних закладів). На порталі кияни зможуть дізнаватися про стан виконання поданої заяви, скарги чи звернення а також відслідкувати її місце знаходження.

У 2014 році деякі адміністративні послуги мешканці зможуть отримувати через Інтернет, не виходячи з дому чи офісу. Громадянам не треба буде відвідувати дозвільні центри чи державні установи – лише ввести дані картки киянина для визначення особи, заповнити необхідні електронні форми, у разі потреби додати скановані копії документів, здійснити оплату банківською карткою та отримати дозвільний документ електронною поштою, чи навіть, прямо на сайті. При цьому зберігатиметься також можливість традиційного, особистого звернення та паперового листування.

Нагадаємо, «Міська цільова програма розвитку електронного урядування в місті Києві на 2012-2014 роки» була затверджена рішенням Київради 10 листопада 2011 року. Вона передбачає реалізацію комплексного та індивідуалізованого підходу до надання адміністративних послуг користувачам з одночасним усуненням їх від безпосереднього контакту з державними службовцями.

 

Написано: Юлия Бенцлер від 21.01.2013


  

 

 

 

Друк | Федерація роботодавців Києва © 2010-2024 | Про ФРК