www.bdwmv.de

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅ

Статті (Огляд)

Україна стала 144-ою у рейтингу боротьби з корупцією


Україна посіла 144 місце в списку 176 країн за рівнем протидії корупції, опинившись серед найбільш корумпованих держав світу. Такі результати дослідження оприлюднено компанією Transparency International, повідомляє УНН.
У рейтингу боротьби з корупцією, в якому взяло участь 176 країн світу, Україна зайняла 144, набравши лише 26 балів зі 100 можливих.

Головними чинниками зростання корупції на думку експертів є бездіяльність Національного антикорупційного комітету при Президенті України.

Для вирішення проблема Transparency International пропонує відновити роботу Національного антикорупційного комітету при Президентові, фінансувати і виконувати Державну програму запобігання та протидії корупції.

Нагадаємо, за словами Президента України Віктора Януковича, організована злочинність, корупція, правопорушення у бюджетній та земельній сферах залишається загрозою національної безпеки. Про це у своєму вітальному слові під час церемонії святкування з нагоди дня працівників прокуратури сказав Президент України Віктор Янукович.

"Кримінально-процесуальне законодавство надає нові інструменти для забезпечення законності. На сьогодні спільними зусиллями правоохоронних органів припинено зростання рівня злочинності, яке спостерігалось в попередні роки. Проте, на жаль, потерпілі від злочинів громадяни не відчувають достатнього захисту з боку держави. Тому я вимагаю від прокурорів, як координаторів боротьби зі злочинністю, застосування вичерпних, ефективних заходів, спрямованих на протидію злочинним проявам боротьби з корупцією", - сказав він.

В.Янукович зазначив, що рік, що минає кардинально змінив правову основу та головні аспекти діяльності органів прокуратури на всіх її напрямках.

Джерело:  УНН

 

Написано: Юлия Бенцлер від 05.12.2012


  

 

 

 

Друк | Федерація роботодавців Києва © 2010-2024 | Про ФРК