www.bdwmv.de

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅ

Статті (Огляд)

Уряд веде переговори з СОТ щодо збільшення захисту вітчизняного ринку


Уряд шукає додаткові практичні шляхи підтримки вітчизняного виробника. Про це повідомив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів України 28 листопада 2012 року.

Глава Уряду наголосив, що серед таких шляхів – зміна пріоритетів бюджетних закупівель у бік вітчизняних товарів і послуг, у бік вітчизняного виробника: «Відповідні завдання поставлені всім міністерствам і відомствам».

Також, за словами Миколи Азарова, Уряд використовує права України як країни-члена СОТ. «Уряд України розпочав переговори про приєднання до Угоди про державні закупівлі, що забезпечить доступ вітчизняних виробників до ринків держзакупівель e державах-членах СОТ. Ми розпочали переговори про покращення умов приєднання до секторальних угод, щоб збільшити рівень захисту нашого внутрішнього ринку. І хоча це викликає критику з боку імпортерів, шквал замовних публікацій, ми вважаємо розставлені пріоритети правильними. Робочі місця в Україні важливіші», – наголосив Прем’єр-міністр.

Крім того, за його словами, Уряд напрацьовує нові механізми підтримки того бізнесу, який налаштований на інвестиції у створення робочих місць: «Це має особливо важливе значення для вітчизняної економіки».

Важливим важелем у цій справі, як відзначив Микола Азаров, Уряд вважає реалізацію Закону України «Про державно-приватне партнерство», що відкриває для приватних підприємців доступ до традиційно прибуткових об’єктів і сфер економіки, які досі перебували виключно під монопольним контролем держави.

 

Написано: Юлия Бенцлер від 29.11.2012


  

 

 

 

Друк | Федерація роботодавців Києва © 2010-2024 | Про ФРК