www.bdwmv.de

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅ

Статті (Огляд)

Митниця скоротила час оформлення експортної операції до 40 хвилин


Державна митна служба України скоротила витрати часу під час оформлення експортної операції до 40 хвилин, імпортної – до 1 години 16 хвилин. Про це УНІАН повідомили в прес-службі Держмитслужби з посиланням на виступ глави відомства Ігоря Калетника на міжнародній конференції.

«Час митного оформлення на сьогодні становить при імпорті – 1 година 16 хвилин, при експорті – 40 хвилин. З початку роботи нового Митного кодексу лише 6% товарів підлягають митному огляду, хоч ще в 2009 році їхня частка становила 70%», – цитує прес-служба І.Калетника.

За його словами, партнерські відносини між платниками податків і зборів є основною рушійною силою в досягненні балансу інтересів держави і бізнесу. Цей принцип покладено в основу філософії Стратегії розвитку митної служби на 2013 рік, концепцію якої Держмитслужба вже затвердила.

На думку І.Калетника, метою всіх перетворень є досягнення максимальної довіри між Держмитслужбою і бізнесом, яке має виражатися в митному оформленні товарів без їхнього фізичного пред’явлення митникам.

Як повідомляв УНІАН, у квітні 2011 року І.Калетник повідомив, що митне оформлення на цей момент становить 2 години 19 хвилин за імпортом і 1 годину 47 хвилин за експортом, тоді як раніше воно займало в середньому 10 годин 40 хвилин.

У січні-квітні 2012 року Державна митна служба скоротила середній час митного оформлення товарів у режимі імпорту до 1 години 50 хвилин, у режимі експорту – до 47 хвилин.

У жовтні п.р. Державна митна служба України ініціювала внесення змін до чинного законодавства з метою переходу на стовідсоткове електронне декларування. На думку керівництва Держмитслужби, реалізація цього завдання передбачає з боку бізнесу чесне декларування і перелік усіх платежів у потрібному обсязі, а з боку митниці – довіру і стягнення платежів у рамках, передбачених законодавством.

З 1 червня 2012 року набув чинності новий Митний кодекс України.

 

Написано: Юлия Бенцлер від 19.11.2012


  

 

 

 

Друк | Федерація роботодавців Києва © 2010-2024 | Про ФРК