www.bdwmv.de

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅ

Статті (Огляд)

Бізнес прогнозує значне прискорення інфляції


Український бізнес очікує значного прискорення інфляції протягом найближчих 12 місяців.

Про це йдеться в опитуванні бізнесу, проведеному Нацбанком, пише “Комерсант-Україна“.

Згідно із щоквартальним опитуванням, у III кварталі 2012 року індекс ділових очікувань підприємств України на найближчі 12 місяців знизився з 119,7 до 115,1 бала (за 200-бальною шкалою).

При цьому 54% респондентів очікують стабільного стану промисловості, а переважна більшість не очікують значних курсових коливань протягом найближчих 12 місяців.

При цьому трохи погіршилися очікування щодо розвитку власного бізнесу.

Так, респонденти очікують значного прискорення інфляції протягом найближчих 12 місяців, пояснюючи його подорожчанням енергоносіїв і сировини.

Серед ризиків для економіки підприємці найчастіше називають негативний вплив попиту на світових ринках.

У 2008-2009 роках рівень ділових очікувань був нижче ста балів, тоді як нинішній стан очікувань знаходиться на рівні середини 2010 року.

Результати опитування НБУ розходяться з аналогічними рейтингами недержавних структур.

Так, індекс інвестпривабливості “Європейської бізнес асоціації” (ЕВА) опустився нижче, ніж в 2008-2009 роках, – до 2,14 за 5-бальною шкалою.

“Наше опитування базується на реальних очікуваннях бізнесу. Оцінка НБУ багато в чому залежить від того, як бізнес бачить макроекономічну ситуацію в країні”, – пояснила виконавчий директор ЕВА Ганна Дерев’янко.

Примітно, що відповіді бізнесу про стабільність виробництва в країні були зроблені на тлі падіння економіки – в III кварталі ВВП України знизився на 1,5%.

 

Написано: Юлия Бенцлер від 12.11.2012


  

 

 

 

Друк | Федерація роботодавців Києва © 2010-2024 | Про ФРК