www.bdwmv.de

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅ

Засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради.



19 грудня 2018 року відбулося Засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради. В порядку денному пропонувалось розглянути наступні питання:
1. Презентація проекту бюджету міста Києва на 2019 рік.
2. Про обговорення проекту тарифів КП «Київтеплоенерго» на послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для розрахунків зі споживачами категорії «населення», «бюджетні установи», «інші споживачі».
3. Різне.
Головуючий на засіданні Голова Спільного представницького органу роботодавців в місті Києві Антонюк Андрій Сергійович відмітив, що засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради проводиться відповідно до Регламенту, озвучив порядок денний. Антонюк А. запропонував сторонам надати оцінку ефективності веденню соціального діалогу в місті Києві у 2018 році. Зауважив, що робота по соціальному діалогу у 2018 році велася, але нажаль значних результатів досягнуто не було, оскільки робота КМТСЕР є недостатньо ефективною. Головуючий запропонував сторонам шляхом голосування надати оцінку ефективності діяльності КМТСЕР та веденню соціального діалогу в місті Києві у 2018 році.     
Голосували:
Визнати діяльність КМТСЕР та ведення соціального діалогу в місті Києві відмінними та ефективними – 0 чоловік;
Визнати діяльність КМТСЕР та ведення соціального діалогу в місті Києві незадовільними – 0 чоловік;    
Визнати діяльність КМТСЕР та ведення соціального діалогу в місті Києві формальними – за - 21 чоловік; утримались – 8 чоловік.
Вирішили визнати діяльність КМТСЕР та ведення соціального діалогу в місті Києві у 2018 році формальними.

Головуючий запропонував сторонам працювати більш плідно та ефективно в 2019 році, щоб разом зробити соціальний діалог в місті Києві ефективним та результативним з метою вироблення та реалізації державної соціальної та економічної політики, регулювання трудових відносин, соціальних, економічних відносин та забезпечення підвищення рівня і якості життя громадян, соціальної стабільності в суспільстві у місті Києві. 





По першому питанню порядку денного Засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради щодо проекту бюджету міста Києва на 2019 рік виступили: голова Спільного представницького органу роботодавців в місті Києві Антонюк А., голова Київської міської ради профспілок Мельник В., голова профспілкового об’єднання «Столиця», голова Федерації профспілок працівників малого та середнього підприємництва України Рой В.
 
Головуючий, Андрій Антонюк запропонував виключити з порядку денного та не розглядати презентацію проекту бюджету міста Києва на 2019 рік оскільки вже сам бюджет міста Києва затверджений Київрадою 13 грудня 2018 року. Андрій Антонюк звернув увагу сторін соціального діалогу, що вже котрий рік поспіль проект бюджету міста Києва на відповідний рік не надається сторонам соціального діалогу в місті Києві. В 2018 році сторона роботодавців та сторона профспілок зверталися до Київської влади листами з проханням відповідно до чинного законодавства надати проект бюджету міста Києва на 2019 рік для вироблення пропозицій і рекомендацій з урахуванням інтересів сторін соціального діалогу. Нажаль, в черговий раз проект бюджету не був наданий Київській міській тристоронній соціально-економічній раді, стороні роботодавців та стороні профспілок.   

Заступник директора Департаменту – начальник Бюджетного управління Департаменту фінансів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації Прокопенко О. поінформував присутніх про прийняття 13.12.2018 бюджету міста Києва на 2019 рік та наголосив на тому, що проект бюджету був надісланий Департаментом сторонам соціального діалогу для ознайомлення.

Антонюк А. наголосив на тому, що проект бюджету м. Києва в черговий раз  не був наданий/надісланий стороні роботодавців. Андрій Антонюк запевнив присутніх, що сторона роботодавців/роботодавці, соціальні партнери не отримали проект бюджету міста Києва на 2019 рік. Нажаль, роботодавці та  соціальні партнери не були запрошені до обговорення та не приймали участь у формуванні бюджету міста Києва на 2019 рік. На даний час бюджет міста Києва вже прийнятий, отже вже немає сенсу заслуховувати це питання та розглядати презентацію бюджету міста Києва на 2019 рік, який вже затверджений Київрадою.

Мельник В. поінформував присутніх, що на засіданні колегії Київської міської державної адміністрації було заслухано звіт по виконанню бюджету міста Києва за 9 місяців 2018 року та представлено презентацію (в картинках/слайдах) проекту бюджету міста Києва на 2019 рік. Сторона профспілок була присутня. Мельник В. підтвердив, що нажаль, соціальні партнери не були залучені до процесу формування бюджету міста Києва на 2019 рік, а сам проект був надісланий стороні профспілок незадовго до його прийняття на сесії Київської міської ради. Тому Мельник В. запропонував зняти перше питання порядку денного засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради про презентацію проекту бюджету міста Києва на 2019 рік з обговорення оскільки бюджет вже затверджений Київрадою.
Голосували:
Зняти питання порядку денного засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради про презентацію проекту бюджету міста Києва на 2019 рік з обговорення оскільки бюджет вже затверджений Київрадою –  за - 25 чоловік;
Розглянути презентацію проекту бюджету міста Києва на 2019 рік – 0 чоловік;    
Утримались – 4 чоловік.
Вирішили зняти питання порядку денного засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради про презентацію проекту бюджету міста Києва на 2019 рік з обговорення оскільки бюджет міста Києва на 2019 рік вже затверджений Київрадою.

По третьому питанню порядку денного Засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради голова Спільного представницького органу роботодавців в місті Києві Антонюк А. озвучив проект Плану роботи Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради на 2019 рік, запропонував взяти його за основу, відкоригувати та винести на затвердження на перше засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради у 2019 році.

Голова Київської міської ради профспілок Мельник В. запропонував розглянути проект бюджету міста Києва на 2020 рік не пізніше жовтня  2019 року.

Голова Спільного представницького органу роботодавців в місті Києві Антонюк А. озвучив, що на жаль не вдалось у 2018 році завершити роботу по формуванню кінцевої узгодженої редакції проекту Територіальної угоди між виконавчим органом Київської міської ради (Київською міською державною адміністрацією), Спільним представницьким органом сторони роботодавців на територіальному рівні в місті Києві та Об’єднанням профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок» на 2018-2020 роки. Запропоновано змінити термін, на який укладається Територіальна угода, на 2019-2021 роки.

За підсумками Засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради вирішили інформації виступаючих з питань порядку денного взяти до відома. Проект Плану роботи Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради на 2019 рік взяти за основу та доопрацювати з подальшим винесенням на затвердження на перше засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради у 2019 році. Врахувати пропозицію Сторони профспілок щодо розгляду питання виконання основних показників бюджету міста Києва на 2019 рік за підсумками      9 місяців 2019 року та проекту бюджету міста Києва на 2020 рік не пізніше жовтня 2019 року. Провести роботу щодо доопрацювання та узгодження кінцевої редакції проекту Територіальної угоди між виконавчим органом Київської міської ради (Київською міською державною адміністрацією), Спільним представницьким органом сторони роботодавців на територіальному рівні в місті Києві та Об’єднанням профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок» на 2019-2021 роки із розглядом його на засіданні спільної робочої комісії з підготовки та укладення Територіальної угоди у першому кварталі 2019 року.


Написано: Yuriy Korolyuk від 19.12.2018   |  Оцінка  



Додати коментар

Ваше Ім'я






Будь ласка, розв'яжіть цю маленьку арифметичну задачу

Результат:   42 - 2 =

 

 

 

Друк | Федерація роботодавців Києва © 2010-2024 | Про ФРК