http://frk.kiev.ua/index.php?p=news&area=1&newsid=908

Версія для друку/ Перегляд





Круглий стіл « Соціальний діалог на територіальному рівні»



11 жовтня 2018 року відбувся Круглий стіл за участю СОЦІАЛЬНИХ ПАРТНЕРІВ

11 жовтня 2018 року відбувся Круглий стіл за участю СОЦІАЛЬНИХ ПАРТНЕРІВ у місті Києві – представницьких організацій об’єднань роботодавців, профспілок й органів державного управління від сторін влади – спільно з представниками підприємств та установ країни, а також міста Києва, та представниками міжнародних організацій і фондів, партнерів України. Обговорили з українськими експертами та німецькими фахівцями правові засади організації та ведення соціального діалогу в Україні та безпосередньо в місті Києві з метою вироблення та реалізації державної соціальної й економічної політики, регулювання трудових, соціальних, економічних відносин та забезпечення підвищення рівня і якості життя громадян, соціальної стабільності в суспільстві.
 
По першому питанню порядку денного Круглого столу щодо того як регіональний соціальний діалог може бути інструментом економічного зростання та соціальної стабільності доповідали  Власюк Володимир – директор ДП «Укрпромзовнішекспертиза» та Сергєєв Віктор – голова Асоціації роботодавців Дніпропетровської області. Головними темами для обговорення були: економіка Києва, шляхи для інвестицій та створення нових робочих місць; практика соціального діалогу в Дніпропетровській області.
По другому питанню порядку денного Круглого столу щодо того як соціальний діалог може бути використаний для забезпечення безпеки робочих місць та підвищення конкурентоспроможності компаній доповідали Гельмут Фіцке – представник Регіональної організації роботодавців у Північній Німеччині та Петер Сенфт – представник профспілки IG Metall. Головними темами для обговорення були: регіональний соціальний діалог в рамках Асоціації підприємців Мекленбург-Передня Померанія; співпраця між робочими радами та профспілками на локальному рівні. 
Також брали участь у Круглому столі Голова спільного представницького органу роботодавців м. Києва, Голова Ради Федерації роботодавців міста Києва – Андрій Антонюк, колишній заступник Міністра праці та соціальної політики Німеччини – Франц Тьоннес, Директор Представництва Фонду Фрідріха Еберта в Україні – Марсель Рьотіг, представник Навчального Інституту Економіки Мекленбург Передня Померанія – Генрі Ціммерманн. 
Під час цієї зустрічі представники та партнери отримали відповіді на різні запитання, які їх цікавили, а найважливіше –  підготували документ соціальних партнерів щодо посилення регіонального соціального діалогу з питань економічного та соціального розвитку в м. Києві.
 
 
За підсумками Круглого столу за участю СОЦІАЛЬНИХ ПАРТНЕРІВ у місті Києві – організації об’єднання роботодавців «Федерації роботодавців міста Києва», організації профспілок «Київська міська рада профспілок» спільно з представниками міжнародного фонду ім.Фрідріха Еберта в Україні та представниками Навчального центру регіональної організації роботодавців ЗВЕРНУЛИСЯ СПІЛЬНОЮ ЗАЯВОЮ ЩОДО СТАНУ СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ НА РЕГІОНАЛЬНОМУ РІВНІ У МІСТІ КИЄВІ ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ДЕ ЗАЗНАЧИЛИ ЩО, НА ЖАЛЬ, СОЦІАЛЬНИЙ ДІАЛОГ НЕ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ В ОБСЯЗІ, ЯКИЙ БИ ЗАБЕЗПЕЧУВАВ ЙОМУ МОЖЛИВІСТЬ РЕАЛІЗУВАТИ СВОЮ ФУНКЦІЮ ІНСТРУМЕНТА ДЕМОКРАТИЧНОГО ДІАЛОГУ В СУСПІЛЬСТВІ, та висловили свої вимоги та рекомендації щодо підвищення ефективності здійснення соціального діалогу, який має відповідати європейському та демократичному діалогу в суспільстві.