http://frk.kiev.ua/index.php?p=news&area=1&newsid=887&name=

Версія для друку/ Перегляд





Голова Ради ФРК А. Антонюк виступив у прямому ефірі ТРК «Київ» на тему: «Мобілізація — що потрібно знати працівникам і роботодавцям»



Голова Ради Федерації роботодавців м. Києва Андрій Антонюк 07 квітня 2014 р. взяв участь в програмі «Громадська приймальня» ТРК «Київ», в рамках якої обговорювалися наступні питання:

- Що потрібно українцям знати про мобілізацію?
- Які наслідки, ризики та відповідальність чекають на громадян – учасників процесу мобілізації?
- Чи зможуть продовжити своє функціонування підприємства, організації та установи та яким чином мобілізація може вплинути на діяльність столичних роботодавців?

Голова Ради Федерації роботодавців м. Києва Андрій Антонюк заявив у прямому ефірі ТРК «Київ», що київські роботодавці з розумінням поставилися до необхідності проведення в Україні часткової мобілізації, неухильного виконання Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та підтримують нову владу в цей важкий та непростий для нашої держави час.

Однак, за словами А. Антонюка, столичні роботодавці занепокоєні тим, що подекуди необґрунтована швидкість призову працівників викликає збої в роботі підприємств, різноманітні форс-мажорні ситуації та деякі правові колізії, коли роботодавець за досить короткий строк має виплатити заробітну плату та інші обов’язкові платежі, передбачені чинним законодавством працівникові, якому прийшла повістка з військкомату.

А. Антонюк зазначив, що необхідність мобілізації громадян на захист вітчизни є пріоритетом. Проте, якщо в результаті не до кінця продуманих дій частина промисловості може зупинитись та перестане сплачувати податки і соціальні платежі – це навряд чи сприятиме підвищенню обороноздатності країни.