http://frk.kiev.ua/index.php?p=news&area=1&newsid=864&name=invest-in-ukraine-2013

Версія для друку/ Перегляд





Залучення інвестицій у агропромисловий сектор через Invest in Ukraine 2013



24 жовтня у Лондоні відбудеться Міжнародне інвестиційне роуд-шоу Invest in Ukraine 2013.


Даний захід вже другий в 2013 році. Владислава Білоцька, один із організаторів заходу та директор Українського бізнес центру в Лондоні підкреслила, що запит на інвестиційне роуд-шоу, продиктований в першу чергу представниками малого та середнього бізнесу України. Однак, зацікавленість є і з боку західного капіталу. Оскільки після підписання договору про Асоціацію з Європейським союзом, Україна стане одним з найбільш привабливих регіонів для західного інвестиційного вливання.

 

На попередньому Invest in Ukraine 2013, що пройшов у лютому, інвесторам було представлено 7 бізнес-проектів українських компаній. По трьом з яких було укладено робочі угоди, а представники британської сторони вже відвідали Україну з метою знайомства із виробничими потужностями компаній.  

 

Учасниками другого Міжнародного інвестиційного роуд-шоу Invest in Ukraine 2013 стануть близько десяти українських компаній. Більша частина проектів, що будуть представлені британським інвесторам, направлені на пошук інвестицій у агропромисловий сектор.

 

Як відмітив Голова Ради Федерації роботодавців м. Києва Руслан Демчак: «На сьогоднішній день Україна переживає трансформацію ринку капіталів. Але в Україні є галузі, що незалежно від внутрішніх тенденцій, розвиваються в тренді світових ринків. Однією із таких галузей є агропромисловий сектор». Руслан Демчак посилаючись на дані спільної доповіді ООН і Організації економічного співробітництва та розвитку, підкреслює, що українське сільське господарство до 2020 року зросте майже на третину, збільшивши обсяги виробництва на 29%. А у найближчі двадцять років агропромисловий сектор увійде до трійки найбільш швидкозростаючих у всьому світі.

 

Іншими найбільш цікавими для інвестування галузями в Україні залишаються машинобудування, ринок товарів повсякденного попиту (FCMG), інформаційні технології, проекти в енергетичному секторі, нерухомість та розвиток логістичної інфраструктури.

 

Як зазначають організатори роад-шоу, розмір очікуваних інвестицій кожного проекту складає від $2 млн до $30 млн.

 

Від британської сторони у роуд-шоу братимуть участь представники інвестиційних фондів та банків, приватні інвестори, представники Family Offices, що працюють на території Об’єднаного королівства, провідні бізнес-консультанти, юристи та економісти, а також представники британських компаній, що вже інвестують в Україну.

 

У заході також візьмуть участь: голова Донецької обласної державної адміністрації Шишацький Андрій та його заступник Олександр Фоменко, президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков та юридичний партнер заходу - правова група «Павленко і Побережнюк»

 

За словами Руслана Демчака, основне завдання, яке ставлять перед собою організатори – це створення площадки для діалогу іноземних інвесторів та українських бізнесменів, яка  стане результативною та прибутковою для обох сторін.

 

Роуд-шоу проводиться за підтримки української міжнародної спільноти та Посольства України у Великобританії. Місце проведення заходу – резиденція Посольства.



 

Організатор:

 

Український Бізнес Центр у Лондоні (УБЦЛ) створений для підтримки ділових та інвестиційних відносин між Україною і Великобританією. УБЦЛ є центром контактів для українських компаній і підприємців, які мають намір протестувати бізнес-можливості Великобританії та знайти нових партнерів.  http://ubcl.co.uk

 

Федерація роботодавців міста Києва - це неприбуткова організація, яка об'єднує територіальні та галузеві організації роботодавців, роботодавців - юридичних осіб та громадські організації, статутним завданням яких є представництво та захист прав та інтересів роботодавців. http://frk.kiev.ua

Генеральний партнер: інвестиційний холдинг Pro Capital Group створений шляхом об'єднання таких структур, як консалтингова компанія Pro-Consulting, компанія з управління активами Omega Capital, торговець цінними паперами Absolute Finance і компанії по зв'язкам із інвесторами IR-Capital. Місія компанії - відкривати нові можливості для розвитку бізнесу, використовуючи інструменти ринку капіталу. http://pro-capital.ua/

 

Юридичний партнер: правова група «Павленко і Побережнюк» об'єднує команду юристів та адвокатів, що мають великий досвід юридичної практики, в тому числі, судового захисту, в сферах цінних паперів, інвестиційної діяльності, господарського, земельного, податкового, банківського права, а також лобіювання та бізнес-GR та  працює з міжнародними та національними компаніями. http://www.p-p.ua

Партнери: Міжнародні авіалінії України – офіційний авіаперевізник, Airlife - офіційний тревел-координатор, EBA, ТМ «Колоніст», Український Інститут у Лондоні, Україно-британський Сіті клуб.

 

Медіа-партнери: телеканал Перший Діловий, телеканал 100, британські видання Ukraine Business Insight та RussianMind.