http://frk.kiev.ua/index.php?p=news&area=1&newsid=728&name=-invest-in-ukraine-2013

Версія для друку/ Перегляд





Експерти про Invest in Ukraine 2013



На сьогоднішній день, організатори роуд-шоу завершують процес підготовки бізнес-проектів, які будуть представлені 21 лютого в Лондоні (Великобританія) на Міжнародному інвестиційному роуд-шоу Invest in Ukraine 2013.

Серед проектів, які будуть презентовані міжнародним інвесторам: проект у сфері житлової нерухомості в м. Києві ($36 млн.), у сфері телекомунікацій ($25 млн.), будівництво нових заводів (хімічної промисловості ($12 млн.) і з виробництва сталевих радіаторів ($11,2 млн.)), а також проект розвитку сільськогосподарської діяльності в Херсонській області ($3,9 млн.) і ін. Крім компаній, що вже зарекомендували себе в Україні, на роуд-шоу також буде представлено кілька start-up проектів в IT -сфері.

За попередніми даними, сума залучених інвестицій в Україну від проведеного роуд-шоу Invest in Ukraine 2013 може скласти більше $ 150 млн.

Владислава Білоцька – директор Українського Бізнес Центру в Лондоні
- Згідно міжнародних рейтингів, зокрема, Американської асоціації Economists Group, Україна, на жаль, посідає лише 71 місце серед країн, що є привабливими для інвесторів. Попереду нас Росія, Казахстан, Грузія та країни Прибалтики. Це дуже низький рівень для країни, що вдало розташована у центрі Європи та має висококваліфікованих спеціалістів у різних сферах.

Останні роки Україна вважається зоною з високим рівнем ризику для вливання західного капіталу тому і вимоги до потенційних проектів значно зросли. Для прийняття рішення інвесторам потрібна інформація про потенційну прибутковість проекту, швидкість і перспективи зростання ринку, надійна кредитна історія компанії, професійний менеджмент та позитивна історія обслуговування боргових зобов’язань.

Руслан Демчак – бізнесмен, Голова Ради Федерації роботодавців м. Києва
- Сьогодні Україну, нажаль, бачать через призму політики, що не завжди є вірним. Міжнародне інвестиційне роуд-шоу Invest in Ukraine 2013 – це одна із можливостей змінити інвестиційне позиціонування українського бізнесу за кордоном. Показати Україну ще через призму бізнесу. Наше завдання продемонструвати, що в нашій країні є успішні підприємства та бізнесмени, які відповідають за свої слова. Які можуть працювати не тільки в Україні, але й бути транснаціональними компаніями в тому числі.

Сподіваємося, що результатом нашої ініціативи буде підвищення іміджу України у Великобританії з подальшим якісним покращенням інвестиційного клімату нашої країни в цілому.

Юлія Бенцлер – виконавчий директор Федерації роботодавців м. Києва
- На сьогоднішній день, західних інвесторів цікавлять лише такі напрямки спрямування інвестицій: ІТ технології, сільське господарство, логістика, транспортні системи та енергетика. Решта секторів економіки України сьогодні не приваблюють інвесторів.

Щоб зацікавити обережних інвесторів, потрібно демонструвати позитивні результати, вигідно відрізнятися від інших держав. Будь-який захід на інвестиційну тематику, це гарна можливість запустити «інвестиційний маховик», – залучення нових інвестицій стане позитивним сигналом іншим іноземним інвесторам, що також підвищить ефективність використання ресурсів, продуктивність праці, і, відповідно, може зумовити економічне зростання в середньостроковій перспективі. Завданням Invest in Ukraine 2013 – є допомога пришвидшити, наш український «інвестиційний маховик» по залученню коштів для позитивних передумов економічного росту економіки України.

Дмитро Шеметіло - незалежний експерт з питань інвестиційного бізнесу та залучення інвестицій компаніями країн СНД (Великобританія)

- Незважаючи на нестабільний економічний стан України, інвестори постійно відслідковують її нові можливості, і принципово не можуть ігнорувати країну розміром з Францію, територіально близьку до Європи. Тим не менш, дуже часто потенційні інвестори не мають можливості ознайомитися з конкретними проектами. Адже багато з них не розкривають основні дані, що необхідні для зацікавлення та об’єктивної картини сприйняття бізнесу.
Я вважаю, що Invest in Ukraine 2013 – це перший захід для українського середнього та малого бізнесу у Великобританії, націлений на налагодження їх прямих контактів з інвесторами і таким, що намагається зробити це у максимально зручній формі для іноземних інвесторів.
Не слід думати, що один захід негайно приведе до істотної зміни інвестиційної динаміки, однак це, безумовно, допоможе українським підприємцям краще зрозуміти західних інвесторів і дозволить почати діалог по залученню капіталу та розвитку бізнесу.
 
Організатори заходу:

Український Бізнес Центр в Лондоні створений для підтримки ділових, і зокрема, інвестиційних відносин між Україною і Великобританією. УБЦЛ є центром українських компаній і підприємців, які мають намір знайти нових партнерів, використовуючи бізнес-можливості інвесторів Великобританії.

Федерація роботодавців м. Києва – це неприбуткова організація, яка об'єднує територіальні та галузеві організації роботодавців, роботодавців - юридичних осіб та громадські організації, статутним завданням яких є представництво та захист прав та інтересів роботодавців.

Генеральний партнер заходу - Інвестиційний холдинг Pro Capital Group, створений шляхом об'єднання таких структур, як консалтингова компанія Pro-Consulting, компанія з управління активами Omega Capital, торговець цінними паперами Absolute Finance і компанія зі зв'язків з інвесторами IR-Capital. Місія холдингу - відкривати нові можливості для розвитку бізнесу, використовуючи інструменти ринку капіталу.


Партнери:

Генеральний медіа-партнер – телеканал Business.

Медіа-партнери: британське видання Ukraine Business Insight, BBC, RussianMind.

Європейська Бізнес Асоціація

Авіа-партнери – компанія МАУ, авіаційне агентство Airlife.


05-02-2013 Фото з прес-конференції "Інвестиційне роуд-шоу Invest in Ukraine 2013 приверне в Україну більше $ 150 млн"