http://frk.kiev.ua/index.php?p=news&area=1&newsid=314&name=

Версія для друку/ Перегляд





Проект нового генплану Києва винесуть на референдум



Голова Київської міської адміністрації Олександр Попов вважає, що проект нового Генерального плану Києва повинні приймати кияни на місцевому референдумі

Таку заяву Олександр Попов зробив під час зустрічі з колективом Київського університету імені Бориса Грінченка, пише Kievpress. За ідеєю глави КМДА, перед винесенням проекту на референдум мають відбутися громадські слухання і громадське обговорення проекту.
«Прийняти Генеральний план Києва на рівні чиновників, міських депутатів було б неправильно. Адже це саме той документ, який беззаперечно повинні схвалити самі кияни. Щоб попередити злочинні дії окремих представників влади та зберегти майно київської громади на багато років вперед, Генеральний план столиці спочатку потрібно обов'язково обговорити на рівні районів і навіть мікрорайонів і затвердити на загальнокиївському референдумі. Переконаний, що такі референдуми мають стати нормою київського самоврядування. Долю столиці визначати повинні не кабінетні начальники і кілька десятків депутатів - робити це повинні самі кияни », - сказав Попов.

За словами Попова, в останні роки влада в Києві часто перетворювалася на інструмент реалізації інтересів вузьких груп, а сама столиця - на арену політичних баталій і політичних маніпуляцій. В результаті, реальна влада в місті опинялася в руках людей, які заради власної вигоди приймали рішення, що мали негативні наслідки для Києва.

«Чиновницька та депутатська корупція викликала жахливі наслідки. Землі і майно киян за безцінь розпродавалися і навіть просто роздавалися. Комерційно-корупційна забудова стала загрожувати історичної самобутності нашого древнього міста і його унікальній природі, дніпровським схилам і островів », - заявив Олександр Попов.

Він додав, що корупційним проявам покладено край, і що нинішня столична влада повернула в комунальну власність частину земель і майна, відчужених без урахування інтересів киян. Попов вважає, що в процесі цієї роботи зміцнилося розуміння того, що найбільш важливі питання життєдіяльності міста повинні вирішуватися на референдумах.

«Влада киян з декларації стане реальністю. Я буду наполягати, щоб ні одне важливе питання не вирішувалося без участі громади, щоб кияни самі визначали перспективи розвитку міста і приймали всі принципові рішення. Закон наділяє нас правом проводити референдуми. Як глава виконавчої влади Києва, як громадянин я буду робити все, щоб референдуми стали нормою київського самоврядування », - зазначив глава КМДА