http://frk.kiev.ua/index.php?p=articles&area=1&action=displayarticle&id=964&name=2014

Версія для друку/ Перегляд





Статті (Огляд)

Уряд починає готувати проект держбюджету на 2014 рік


Центральне питання роботи уряду сьогодні – підготовка проекту держбюджету на 2014 рік.

Про це заявив прем’єр-міністр Микола Азаров на засіданні Кабміну.

“Бюджетний процес відбувається дуже складно. З одного боку, негативні впливи світової рецесії продовжують позначатися на нашій експортоорієнтованій економіці. З іншого – блокування роботи Верховної ради зірвало графік бюджетного процесу. Так, уряд не отримав висновки і зауваження законодавців до бюджетної резолюції”, – сказав прем’єр.

За його словами, Мінекономрозвитку разом з Нацбанком мають дати обґрунтований, надійний прогноз макроекономічних показників.

“З огляду на те, що перспективи розвитку світової економіки у 2014 році знову невизначені, треба максимально убезпечити вітчизняну економіку від зовнішніх впливів. Головним чинником росту має бути розширення внутрішнього попиту за рахунок виконання програми активізації економіки і зростання розмірів заробітної плати, пенсій, інших соціальних стандартів”, – зазначив Азаров.

Він нагадав, що у 2014 році реальний сектор економіки отримає зниження ставок податків: ПДВ – з 18% податку на прибуток підприємств до 16%.

“Тому необхідно передбачити компенсатори можливих тимчасових втрат бюджету.

Зокрема, визначитися з переліком об’єктів, що пропонуються до приватизації. Доручаю Фонду державного майна разом з іншими міністерствами та відомствами провести відповідну роботу”, – підсумував глава уряду.

 

Написано: Юлия Бенцлер від 14.08.2013