http://frk.kiev.ua/index.php?p=articles&area=1&action=displayarticle&id=951&name=

Версія для друку/ Перегляд





Статті (Огляд)

Реєстрацію бізнесу здійснює “Укрдержреєстр”


З 1 липня 2013 року функції з реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців передані до Державної реєстраційної служби.

Про це заявив голова “Укрдержреєстру” Дмитро Ворона, повідомляє прес-служба.

“Сьогодні ми робимо дуже важливий крок до запровадження в нашій державі єдиних стандартів реєстрації бізнесу з відповідним контролем якості роботи державних реєстраторів та термінів реєстрації. Хочу наголосити, що передача функцій з реєстрації бізнесу до “Укрдержреєстру” буде максимально зручною для всіх суб’єктів господарювання”, – зазначив чиновник.

За його словами, більшість державних реєстраторів розміщуються у тих самих приміщеннях, де їх звикли бачити люди. Проте паралельно протягом двох-трьох місяців ми будемо шукати нові більш комфортні приміщення для реєстрації.

“Крім того, будемо працювати над поліпшенням матеріально-технічної бази, адже все це впливає в першу чергу на якість і швидкість обслуговування, а також вводити нові зручні сервіси”, – зазначив голова “Укрдержреєстру”

Крім того, за його словами, з початку року в Україні зареєстровано понад 100 тис. суб’єктів господарської діяльності. Також сьогодні бізнес можна зареєструвати за допомогою мережі Інтернет.

“Зараз працює спеціальний реєстраційний веб-портал, за допомогою якого кожен охочий, маючи ключ електронного цифрового підпису, може зареєструвати свій бізнес за допомогою Інтернету”, – сказав Ворона.

 

Написано: Юлия Бенцлер від 10.07.2013