http://frk.kiev.ua/index.php?p=articles&area=1&action=displayarticle&id=950&name=

Версія для друку/ Перегляд





Статті (Огляд)

Україна втратила позиції в інноваційному рейтингу


В Україні падає рівень розвитку інновацій.

За рік країна втратила вісім позицій у глобальному інноваційному рейтингу Global Innovation Index 2013, пише “Комерсант-Україна“.

В рейтингу Global Innovation Index 2013 від Корнельського університету, бізнес-школи INSEAD та Всесвітньої організації інтелектуальної власності WIPO Україна посіла 71-е місце.

Торік інноваційний потенціал України був оцінений вище – країна займала 63-е місце.

Україна отримала в рейтингу індекс 35,78 (за шкалою від 0 до 100), опинившись між Тунісом і Монголією.

Для порівняння: індекс лідера рейтингу Швейцарії становив 66,59. При цьому Україна є одним з лідерів за інноваційністю в групі з 36 країн з середньо-низьким рівнем доходу.

Склад перших 25 місць індексу за всі ці роки не змінився. Global Innovation Index 2013, як і минулого року, очолила Швейцарія, друге місце зберегла Швеція.

З п’ятого на третє місце піднялася Великобританія, з шостого на четверте – Нідерланди, а США піднялися відразу на п’ять позицій – з десятого на п’яте місце.

Зробили ривок убік інновацій та поліпшили свої позиції 18 країн, що розвиваються.

Наприклад, Молдова (зайняла 45-е місце), Вірменія (59-е місце), Грузія (73), Китай (35), Індія (66), Таджикистан (101) і Латвія (33).

Global Innovation Index складається вже шостий рік і оцінює рівень розвитку інновацій в 142 країнах – інноваційний потенціал держав, їх витрати на інновації і результат прийнятих зусиль.

 

Написано: Юлия Бенцлер від 10.07.2013