http://frk.kiev.ua/index.php?p=articles&area=1&action=displayarticle&id=943&name=

Версія для друку/ Перегляд





Статті (Огляд)

У столиці продемонстрували унікальні можливості системи містобудівного кадастру


Заступник директора столичного Департаменту містобудування та архітектури Андрій Вавриш продемонстрував можливості нової електронної системи містобудівного кадастру, яка з 1 липня у вигляді геоінформаційного порталу (http://mkk.kga.gov.ua/) почала працювати на повну потужність. Ця система забезпечить киян вичерпною інформацією про містобудівну ситуацію в столиці, створить комфортні умови для інвесторів та спростить процедуру отримання різноманітних довідок для громадян.

«Містобудівний кадастр Києва для нашої країни є унікальним. Це перший такий проект у державі. Над ним працювала велика різнопланова фахова команда. Було враховано як позитивний, так і негативний досвід, як вітчизняний, так і закордонний. Вперше такий масив містобудівної інформації буде в публічному доступі. Тобто, ми створили фаховий інструмент, яким зможе користуватися будь-яка людина, незалежно від фаху. Тепер ми маємо можливість перейти до нової якості управління у столиці. Перейти від інтуїтивного менеджменту до менеджменту усвідомленого, виваженого, професійного і послідовного. А за цим стоять не просто слова. Це якість життя киян, майбутнє столиці і добробут наших дітей та онуків», – зауважив Андрій Вавриш.

 Геопортал відкриє доступ усім киянам до важливих містобудівних даних столиці. Там розміщено інформацію про зелені зони, пам’ятники архітектури, охоронні статуси об’єктів, житлові будинки, школи, садки, парки та ін. Кожен мешканець столиці, не виходячи з дому, зможе дізнатись інформацію про завершені будівництва в місті, ознайомитись з картографічними матеріалами, вивчити транспортну систему та дізнатись плани її розвитку, ознайомитись з переліком об’єктів культурної спадщини та багато іншого. Користувач геопорталу матиме змогу побачити цілісну картину містобудівного розвитку Києва, конкретного району чи мікрорайону. В той же час, він зможе довідатися про різноманітні аспекти містобудування – аж до планування конкретних будинків чи квартир.

Мета такої відкритої системи містобудівного кадастру – забезпечити киян інформацією про розвиток міста та про містобудівні плани. Також містобудівний кадастр дозволить інвесторам оперативно відслідковувати інформацію і на її основі приймати інвестиційні рішення. Громадяни ж зможуть оперативно отримувати необхідні довідки, оскільки весь масив даних буде швидкодоступним. Система електронного документообігу сприятиме швидкому реагуванню влади на запити та скарги киян.

 

Написано: Юлия Бенцлер від 04.07.2013