http://frk.kiev.ua/index.php?p=articles&area=1&action=displayarticle&id=891&name=-35

Версія для друку/ Перегляд





Статті (Огляд)

Українсько-ізраїльський консорціум розпочинає реалізацію в Україні агропроектів загальною вартістю більше $35 млн.


Як повідомили в інвестиційній компанії ICOM Capital,  в ході візиту 15-17 квітня  в Україну  ізраїльських компаній AgriGo та Vitalcom Idea був узгоджений ряд проектів з українськими агрокомпаніями на суму більше $35 млн.

«Квітневий  візит, який відбувся в рамках діяльності нашого Консорціуму, носив не представницький, а робочий характер, - говорить Юрій Костоглодов, керуючий партнер компанії ICOM Capital. – Його основною метою було остаточне узгодження концепцій проектів з рядом українських агрокомпаній й умов їх фінансування.  Наразі мова йде про будівництво свинокомплексу, тепличного комплексу й зерносховища. Основним джерелом фінансування цих проектів буде експортне кредитування, а також інвестиції в капітал. Загальна вартість цих проектів - більше $ 35 млн.».

«Філософія нашого бізнесу полягає в тому, що ми надаємо компанії найновітніші технології, які забезпечують високу ефективність, -  говорить Анатолій Міндель, президент компанії AgriGo. – Наш продукт - це не просто обладнання, будівництво,  проектні роботи – а завчасно заданий економічний результат (урожайність, удої тощо). Тому спочатку ми вводимо об'єкт в експлуатацію, а потім виводимо його на задану ефективність.  Україна має колосальний потенціал розвитку сільського господараства, але він може бути реалізований тільки за умов використання сучасних технологій».

«Українська економіка переживає наразі не найкращі часи, - говорить Віталій Чернобельський, - директор компанії Vitalcom Idea. - Суверений кредитний рейтинг країни не є привабливим для інвесторів, але в Україні є компанії, які мають чіткі та цікаві стратегії розвитку, високі фінансові показники, сильний професійний менеджмент.  Потенціал фінансового ринку Ізраїля високий, але на цьому ринку погано знають український бізнес, рівно як і в Україні мало відомо  про його можливості. Ми розраховуємо, що ті українські компанії, які ми будемо презентувати в найближчий час в Ізраїлі, зможуть «переломити» ситуацію та збільшити масштаби руху як технологій, так і фінансових ресурсів між нашими країнами.»

 

Написано: Юлия Бенцлер від 17.04.2013