www.bdwmv.de

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅ

Статті (Огляд)

Міндоходів роз’яснило принцип отримання податкової знижки


Довідка про доходи фізичних осіб, необхідна при подачі заяви на отримання податкової пільги, може бути заповнена податковим агентом, відповідальним за розрахунок, утримання і перерахування податків на доходи фізосіб, у вільній формі, але з вказівкою обов’язкових даних, зазначається у роз’ясненні Міністерства доходів і зборів, переданому УНІАН.

Серед обов’язкових даних – загальна інформація про фізособу (ПІБ, реєстраційний номер облікової карти), сума нарахованого оподаткованого доходу (щомісяця і загальною сумою), розмір і сума податкової пільги, сума нарахованого і утриманого єдиного соціального внеску, сума нарахованого і утриманого податку на доходи фізосіб.

«Підстава для нарахування податкової пільги з вказівкою конкретної суми відображаються платником податків у річній податковій декларації, яка подається до 31 грудня наступного за звітним періоду», – сказано в роз’ясненні.

Як повідомляв УНІАН, право на податкову пільгу зберігається протягом року і на наступний рік не поширюється. Пільга (знижка) надається на обсяг податку з доходів фізичних осіб, яким обкладається зарплата платника податків.

 

Написано: Юлия Бенцлер від 04.03.2013


  

 

 

 

Друк | Федерація роботодавців Києва © 2010-2024 | Про ФРК