www.bdwmv.de

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅ

Статті (Огляд)

Влада обіцяє стабільність цін у разі ухвалення закону про внутрішню торгівлю


Мінекономторгівлі прогнозує стабільність цін на продукти, якщо буде прийнятий закон про внутрішню торгівлю.

Про це сказав директор департаменту розвитку торгівлі Мінекономторгівлі Ігор Гарбарук, передають “Українські новини“.

“Сьогодні сфера внутрішньої торгівлі регулюється правовими нормами, які були встановлені різними законами і нормативними актами, тому системність та узгодженість на рівні законодавства в галузі відсутня. Саме це призводить до ситуації, коли виникає цінова та економічна нестабільність на продовольчих ринках. Тож закон “Про внутрішню торгівлі” слід розглядати як перший крок до того, щоб дійсно врегулювати цю сферу економіки, яка стосується абсолютно кожного з нас, тому що ми кожен день щось купуємо”, – вважає Гарбарук.

Він зазначив, що, згідно зі статистичними даними, на тіньовий сектор в сфері торгівлі припадає 45-47%, а це, на думку Гарбарука, сотні мільярдів гривень, які недоотримує держбюджет.

“За офіційними статистичними даними, на тіньовий сектор в сфері торгівлі припадає 45-47%. А це все – сотні мільярдів гривень. Тобто, ми розуміємо, якe кількість коштів недоотримує бюджет”, – сказав директор департаменту.

На його думку, документ буде сприяти детінізації галузі.

Разом з тим, за його словами, в нинішньому варіанті законопроекту “Про внутрішню торгівлю” враховані побажання учасників торговельних відносин.

“Сьогоднішній варіант документа значно відрізняється від того варіанту, який був рік чи два тому. Ми пішли назустріч учасникам ринку. Всі пропозиції, висловлені усно, приходять у вигляді якихось документів – вони враховуються. Власне, давайте говорити так – автором цього документа є не уряд, а численні робочі групи, учасники торгових асоціацій, український народ”, – зазначив Гарбарук.

Як відомо, законопроект “Про внутрішню торгівлю” був внесений Кабміном до Верховної ради 10 листопада 2011 року.

 

Написано: Юлия Бенцлер від 21.02.2013


  

 

 

 

Друк | Федерація роботодавців Києва © 2010-2024 | Про ФРК