www.bdwmv.de

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅ

Статті (Огляд)

Сервісні новації стимулюватимуть зростання малого бізнесу на 20%, - прогноз


Новації у спрощеній системі оподаткування, за попередніми оцінками аналітиків Міндоходів, стимулюватимуть зростання кількості індивідуальних підприємців у 2013 році щонайменше на 20%. Такою ж була минулорічна динаміка збільшення чисельності «спрощенців».

Протягом 2012 року чисельність індивідуальних підприємців зросла з 1,05 млн. осіб до майже 1,3 млн. Податкові нововведення забезпечать подальшу активізацію малого бізнесу, впевнені у Міністерстві.

Нагадаємо, у цьому році ставки єдиного податку для платників 5-ої групи зменшені з 10 та 7% до 7 та 5% відповідно. Платники 2-ої групи подаватимуть звітність раз на рік, а не щоквартально.

Крім того, запрацювали нові сервіси для всіх «спрощенців». Так, заяви про перехід на спрощену систему приймаються відтепер в електронному вигляді. Також дозволено протягом звітного року змінювати групу та ставку податку.

У стадії розробки ще один інноваційний сервіс – планується, що незабаром книгу обліку доходів підприємці зможуть вести також в електронному вигляді. При цьому буде додано функцію автоматичного формування звіту на підставі даних книги.

Поки що прогнози виправдовуються: підприємці не тільки зросли у кількості, а й значно збільшили сплату єдиного податку до місцевих бюджетів. Зокрема, в січні 2013 року ця категорія платників спрямувала до скарбниці 456,4 млн. грн. – вдвічі більше, ніж на початку минулого року.

Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

ПРЕС-СЛУЖБА МІНІСТЕРСТВА ДОХОДІВ І ЗБОРІВ

 

Написано: Юлия Бенцлер від 15.02.2013


  

 

 

 

Друк | Федерація роботодавців Києва © 2010-2024 | Про ФРК