www.bdwmv.de

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅ

Статті (Огляд)

Руслан Крамаренко визначив три ресурси для збільшення надходжень до міського бюджету


Київ має три вагомі ресурси для збільшення столичного бюджету – це нарахування 100% ПДФО місту, оформлення земельних ділянок і сплата податків на рівні 3-12% від оціночної вартості землі та введення адміністративних штрафів за порушення правил паркування. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко під час публічно дискусії Raimov discussion court «Де гроші киян?»

За його словами, місто вже підготувало проект закону «Про внесення змін до бюджетного кодексу», яким передбачаються зміни в частині зарахування ПДФО до міського бюджету та надання Києву субвенції на виконання функцій столиці.
Крім того, згідно з вимогами Податкового кодексу ставка оренди землі становить від 3 до 12% залежно від цільового призначення землі. При цьому в Києві є чинними близько 1700 договорів, відповідно до яких орендарі сплачують лише 1%. Змінити ситуацію можливо рішенням Київради щодо перегляду договорів оренди.

Додаткові надходження можливо також отримати шляхом упорядкування земельної документації. Наразі в місті Києві тільки 17% земель є оформленими належним чином.

«Третім важливим моментом є введення адміністративних штрафів за порушення правил паркування. Це дасть змогу звільнити місто від машин, що сьогодні стоять на проїзній частині й тротуарах, та змусить платити за паркування тих водіїв, які цю норму ігнорують. Проте для структурних позитивних змін зусиль лише міської влади недостатньо. Кожен киянин має вирішити для себе, у якому місті він хоче жити. Якщо мова йде про сучасне європейське місто, то й ставлення мешканців має бути відповідним. Для себе я вивів поняття «істинного киянина», тобто людини, яка вболіває за місто, якій не байдуже, що будують у її дворі, яка не залишить після шашликів сміття на дніпровських островах і яка не тільки хоче жити в сучасному цивілізованому місті, а й готова для цього чесно сплачувати податки, не паркуватися на клумбах і прикрашати кімнатними квітами під'їзд будинку, в якому вона живе», – зазначив Руслан Крамаренко.

http://kievcity.gov.ua/

 

Написано: Юлия Бенцлер від 01.02.2013


  

 

 

 

Друк | Федерація роботодавців Києва © 2010-2024 | Про ФРК