www.bdwmv.de

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅ

Статті (Огляд)

Бюджет столиці буде збільшено


Київська міська державна адміністрація запропонує депутатам Київради ухвалити бюджет столиці 2013 року на початку лютого. Про це під час апаратної наради із заступниками та головами районних в місті Києві державних адміністрацій розповів голова КМДА Олександр Попов.

Керівник міськдержадміністрації повідомив, що в результаті тривалих перемовин виконавчої влади столиці з Урядом вдалося вийти на принципові домовленості щодо збільшення обсягу коштів, необхідних для фінансування столичних потреб. Крім того, напрацьовані заходи із залучення додаткових внутрішніх ресурсів. Відтак, уже зараз місто може збільшити фінансові можливості столичного бюджету на 1769 млн. грн. Передусім за рахунок внутрішніх резервів.

Зокрема, «Київенерго» за договором користування майном має сплатити до бюджету міста 236 млн. грн. Ці кошти будуть спрямовані на покриття різниці в тарифах на теплову енергію для населення, комунальних житлово-експлуатаційних організацій, ЖБК та ОСББ та на оплату електроенергії КП «Київміськсвітло».

На 292,5 млн. грн. збільшено доходи спеціального фонду (100 млн. грн. – надходження від приватизації комунального майна та 182,5 млн. грн. – від продажу землі, 10 млн. грн. – надходження до цільового фонду від продажу квартир). Їх спрямують на програму соціально-економічного розвитку: ремонт сходових клітин, заміну та модернізацію ліфтів, асфальтування прибудинкових територій, капітальний ремонт гуртожитків, капітальний ремонт колони Магдебурзького права тощо.

Голова КМДА наголосив, що, ухваливши бюджет, Київ не тільки створить умови для розгортання інвестиційної активності, зокрема, у сфері капітального будівництва та соціальної інфраструктури, а й зможе збільшити зарплату бюджетникам – освітянам, медикам, транспортникам, а також забезпечити фінансування соціальних програм.

У новій редакції проекту бюджету, який буде винесено на засідання Київради, загальна величина доходів перевищить 18 млрд. грн. Зокрема, загальний фонд становитиме 13,1 млрд. грн., спеціальний фонд – 1,98 млрд. грн., трансферти з державного бюджету – 2,94 млрд. грн. Ще понад 1,2 млрд. грн. – це наші додаткові можливості за рахунок залишку коштів на початок року. Так, залишок загального фонду становить 143 млн. грн., бюджету розвитку – 524 млн. грн. Також місто має залишок з відновної вартості в сумі 23,2 млн. грн., фонду охорони навколишнього середовища – 49,4 млн. грн., фонду дорожнього господарства – 1,5 млн. грн. Ще близько 500 млн. грн. – кошти, які були виділені Урядом наприкінці року як додаткова дотація на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Відповідно до вимог Бюджетного кодексу, ці гроші не можуть бути враховані при прийнятті бюджету. А тому КМДА запропонує депутатам спершу проголосувати за міський бюджет, а за тиждень зібрати позачергову сесію та прийняти зміни до кошторису «з плюсом» ще на 1,2 млрд. грн.

Олександр Попов також повідомив, що міській владі вдалося погодити з Урядом, зокрема, з Міністерством фінансів, перспективу коригування столичного бюджету, який буде прийнято у бік його збільшення за підсумками першого кварталу поточного року. Механізми і деталі реалізації цієї перспективи відпрацьовує спеціальна робоча група у складі представників міськадміністрації та профільних міністерств.

 

Написано: Юлия Бенцлер від 29.01.2013


  

 

 

 

Друк | Федерація роботодавців Києва © 2010-2024 | Про ФРК