www.bdwmv.de

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅ

Статті (Огляд)

Уряд: Бюджетом 2013 року передбачено підвищення соціальних стандартів та належне їх фінансування


Заяви про те, що нібито в бюджеті поточного року немає належного фінансування соціальних зобов’язань держави, зарплат бюджетникам, - безпідставні.

Перш за все, варто зазначити, що, незважаючи на несприятливі зовнішні умови – погіршення економічного становища у світі, а також сповільнення розвитку вітчизняної економіки, для Уряду України завжди головними пріоритетами бюджетної політики залишатимуться зростання соціальних гарантій та покращення соціального захисту громадян. Отже, цьогорічним бюджетом передбачено зростання соціальних стандартів, а головне - закладені ресурси для їх належного фінансування. Варто також згадати, що Урядом минулого року в повному обсязі були профінансовані соціальні ініціативи Президента України. Тому говорити про те, що Уряд не опікується соціальною політикою, безпідставно.

У Законі України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» мінімальну заробітну плату встановлено у розмірі: з 1 січня - 1147 гривень,  з 1 грудня - 1218 гривень (приріст середньорічного показника (1153 гривні) до попереднього року (1098 гривень) становитиме 5%).

Також у 2013 році на 6,5 % передбачено підвищення посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки з метою зменшення грошового розриву між цим показником та мінімальною заробітною платою.

Таким чином, з урахуванням росту цих показників у державному бюджеті 2013 року видатки на оплату праці працівників бюджетної сфери та грошове забезпечення військовослужбовців збільшено на 9,8 млрд гривень.

На кінець 2013 року, порівняно з аналогічним періодом 2012 року, мінімальна заробітна плата і прожитковий мінімум зростуть на 7,4%, при індексі споживчих цін 4,8%.

У бюджеті 2013 року передбачені соціальні видатки на рівні 61,5 млрд гривень, із них, зокрема:

• допомоги сім’ям з дітьми – 40,1 млрд гривень;

• надання пільг та житлових субсидій населенню – 10,3 млрд гривень;

• соціальний захист чорнобильців – 2,6 млрд гривень;

• стипендії – 8 млрд гривень.

Окрім того, у поточному році запланований обсяг асигнувань Пенсійному фонду України фінансово забезпечить виконання соціальних ініціатив Президента України у сфері пенсійного забезпечення, які були запроваджені торік.

Урядом України і надалі буде проводитися поступова політика підвищення соціальних стандартів та збільшення видатків соціального характеру.

Урядовий портал

 

Написано: Юлия Бенцлер від 23.01.2013


  

 

 

 

Друк | Федерація роботодавців Києва © 2010-2024 | Про ФРК