www.bdwmv.de

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅ

Статті (Огляд)

Квартирне питання (дослідження Research & Branding Group)


Двократне відставання від Європи

Найбільш поширеним і широко вживаним у світі критерієм стану "квартирного питання" є показник забезпеченості житлом в квадратних метрах загальної площі на одну людину в країні.

За даними Державного комітету статистики України (Держкомстат) в 2010 році на кожного жителя країни в середньому доводилося 23,3 кв м загальної площі. Порівнянні показники відмічені і в європейських країнах СНД. Згідно інформації національних статистичних бюро в 2010 році на кожного жителя Росії в середньому припадає 22,6 кв м загальної площі, Білорусі - 23,6 кв м, Молдови - 22,3 кв м.

В той же час забезпеченість житлом населення країн Європейського союзу в середньому в 2 рази вище, ніж в Україні. Примітно, що чим західніше від нашої країни, тим цей показник кращий.

У США на кожного жителя припадає 67 кв м загальної площі. Проте при цьому необхідно враховувати, що більшість американців проживають в приватних будинках, середній розмір яких складає 170-180 кв м.

Проте, якщо розглянути кількість квартир на 1000 жителів, то по цьому показнику ситуація із забезпеченістю житлом в Україні виглядає цілком "по-європейськи". Але тільки тому, що середня українська квартира в два рази менше за середню європейську.

Читати весь текст...

 

Написано: Юлия Бенцлер від 16.01.2013


  

 

 

 

Друк | Федерація роботодавців Києва © 2010-2024 | Про ФРК