www.bdwmv.de

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅ

Статті (Огляд)

Податкова замінить аудит великих підприємств моніторингом їх діяльності


Органи Податкової служби, що входить до складу Міністерства доходів і зборів, мають намір впровадити сервіс для великого бізнесу, що дозволить замінити процедуру аудиту моніторингом поточної діяльності з наступною реакцією з боку податкових органів, повідомляє портал Delo.ua.

Сервіс називається  "Горизонтальний моніторинг" і поки використовується в якості експерименту. Зокрема, в минулому році він був апробований на п'яти великих підприємствах і був досить затребуваний бізнесом. Свою зацікавленість у використанні "горизонтальний моніторингу" висловили, за даними Міндоходов, багато великих компаній і фірми України. Саме тому органи ДПСУ розробили проект постанови Кабміну про порядок введення такого сервісу і розмітили його на веб-порталі www.sts.gov.ua.

У Міндоходов також повідомили, що вперше подібний сервіс був використаний в Нідерландах в 2005 році. Пізніше цей досвід успішно перейняли Німеччина, Австрія, Словенія та інші країни.

Сервіс припускає добру волю платника податків співпрацювати з податковими органами. Як сказано в повідомленні Міндоходов, податкова служба за згодою платника податків обробить інформацію про його фінансові операції та відразу вкаже на можливі ризикові розрахунки та операції, а також на сумнівних контрагентів, їх виконують. "Платник податків сам вирішить: продовжувати ділові відносини з таким партнером чи ні", - сказано в повідомленні, повідомляє видання.

 

Написано: Юлия Бенцлер від 16.01.2013


  

 

 

 

Друк | Федерація роботодавців Києва © 2010-2024 | Про ФРК