www.bdwmv.de

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅ

Статті (Огляд)

У столиці спостерігається збільшення обсягів працевлаштування різних категорій населення


У столиці спостерігається збільшення обсягів працевлаштування різних категорій населення. Протягом 2012 року були працевлаштовані більше 10 тис. осіб, що на 5% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це під час прес-конференції повідомив директор столичної служби зайнятості Віктор Сухомлин.

Він також зазначив, що на дотаційні робочі місця працевлаштовані 472 працівники, що вдвічі більше ніж у 2011 році. Крім того, за допомогою столичної служби зайнятості 436 киян стали підприємцями.

Загалом близько 6,5 тис. осіб скористалися послугами служби зайнятості, серед яких: професійне навчання, перепідготовка та підвищення кваліфікації. Цей показник зріс на 3% у порівнянні з минулим роком та є найвищим в Україні. Профорієнтаційними послугами, цього року скористалися більше 26 тис. осіб, що на 13% більше минулорічних показників.

За словами Віктора Сухомлина, у порівнянні з минулим роком, кількість незайнятих громадян, які звернулися до служби зайнятості у 2012 році дещо збільшилась і склала близько 29 тис. Кількість осіб, що набули статусу «безробітний» збільшилась на 9% та налічує  20 167 осіб.  Проте, за звітний період 2012 року на 30% зросла кількість укомплектованих вакансій. Це означає, що більше 14 тисяч вільних робочих місць було заповнено працівниками за допомогою служби зайнятості. Також скоротився термін заміщення вакансій, які надають роботодавці. У 2012 році він складав близько 18 днів.

«У 2013 році діяльність столичної служби зайнятості буде спрямована на досягнення найголовнішої мети на ринку праці –максимального рівня зайнятості населення міста шляхом співпраці з роботодавцями та організації професійного навчання безробітних на замовлення роботодавців. Одним з пріоритетів буде сприяння зайнятості молоді, зокрема, на перше робоче місце, профорієнтаційна робота з населенням. Значну увага будемо приділяти зайнятості громадян старших 45 років, осіб, які потребують додаткових гарантій працевлаштування, осіб з інвалідністю», – зазначив директор столичної служби зайнятості Віктор Сухомлин.

http://kievcity.gov.ua/
 

 

Написано: Юлия Бенцлер від 20.12.2012


  

 

 

 

Друк | Федерація роботодавців Києва © 2010-2024 | Про ФРК