http://frk.kiev.ua/index.php?p=articles&area=1&action=displayarticle&id=68&name=

Версія для друку/ Перегляд





Статті (Огляд)

Лоббі українського бізнесу повинно бути єдиним, а не об’єднаним


На днях пройшов третій зїзд Федерації роботодавців міста Києва. На жаль, тільки третій, а не дев’ятнадцятий. Саме в даний момент формується правове поле, в якому нам, підприємцям, необхідно буде працювати дуже довго. Серйозні побоювання викликають підзаконні акти, якими обростає Податковий кодекс. Не дивлячись на те, що наша організація відносно молода, ми разом з Федерацією роботодавців України вже зараз впливаємо на цей процес, не погоджуємось із запропонованими формулюваннями, вносимо свої пропозиції, намагаючись пом’якшити наслідки нововведень для українського бізнесу.

Однак проблема не тільки у складному законодавстві, ми вимушені працювати в дуже своєрідному бізнес-середовищі. Очевидно, що поки підприємцю буде арифметично вигідно заплатити своїм співробітникам гроші в конвертах, а у випадку перевірки відкупитись від податкової, правила гри будуть формуватись аж ніяк не на законодавчому рівні. Для того, щоб усунути перекоси, нам, роботодавцям, які бажають жити в правовій державі та працювати по єдиним для усіх правилам, знадобиться потужна лобістська структура, спроможна підтримувати конструктивний діалог бізнес-еліти та влади.

Сьогодні існує все необхідне для того, щоб об’єднати та створити таку структуру. Ми готові стати площадкою на базі якої, бізнесмени зможуть швидко та ефективно проводити  комунікації з владою.

Єдина перешкода на шляху до спільної мети – розрізненість підприємницьких організацій. Для того, щоб отримати потрібний результат, нам потрібно не просто навчитись об’єднуватись, а змогти стати єдиними.

 Тому, Федерація роботодавців Києва звернулася до всіх організацій роботодавців створити Єдиний спільний представницький орган.     

 

Написано: Стегнач Алла від 28.02.2011